Jumbo Cabaretavond

Cabaret

van

top niveau!

De Jumbo Cabaretavond is inmiddels een vast onderdeel van de Oranjefeesten! Ook dit jaar bieden we jullie met trots deze avond aan. Geniet van de optredens van Ernest Beuving en Martijn Koning. Cabaret dat schuurt èn energiek is. Maar ook gevat en snel. Een topcombinatie voor zowel jong als oud(er). Kom naar de Jumbo Cabaretavond voor een avond die barst van de humor. 

 

Jumbo Cabaretavond Kaarten voor de Jumbo Cabaretavond zijn voor € 10,- in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera Dalfsen en Jumbo Kamphuis. Indien beschikbaar, zijn er ook kaarten verkrijgbaar bij de feesttent voor aanvang; deze kaarten kosten € 12,50.

 

De feesttent is open vanaf 20.00 uur en je kunt zelf een plek uitzoeken in de zaal. De voorstelling start om 20:30 uur. Tussen de beide optredens is een pauze. Na afloop van de voorstelling is de bar geopend, zodat we samen de avond gezellig kunnen afsluiten en kunnen napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Ernest

Beuving

Ernest Beuving 

 

“Ach, er is al zoveel ellende op de wereld, daar kan ik ook nog wel bij.” 

 

Dalfsenaar Ernest Beuving zat in Dalfsen nog op basisschool De Pleyen. Daar staat nu bejaardentehuis De Rosengaerde. “Voor de hele late leerlingen”, aldus Beuving. Hij zat ook op de S. de Vries MAVO en daar zit nu de fysiotherapie: “Eerst leren ze je in dat gebouw hoe je helemaal stil moet zitten en als alles helemaal vastgegroeid zit, leren ze je in hetzelfde gebouw weer hoe je alles weer moet bewegen“.  

 

Zijn Dalfsentijd was ook de tijd van Herman Brood en de romantisering van de drugs: “De reuzenpaddo bij het station heeft voor mij dan ook diepe sporen in mijn herinnering aan Dalfsen.” Hij heeft maar liefst 2000 Facebookvrienden, maar slaat ook wel eens een verjaardagje over. Naast het onderhouden van al deze contacten werkt hij ook hard aan zijn relatie: “Ik bouwde zelfs een inloopkast voor mijn vrouw, maar ze wou er na twee weken alweer uit.” 

 

Vandaag de dag combineert Ernest Beuving zijn ervaringen als begeleider in een psychiatrisch ziekenhuis en zijn ervaringen als straatmuzikant, door samen met Marcellino Bogers een cabaretduo te vormen. In 1993 wonnen zij het Camerettenfestival. Ernest Beuving laat vooral zien hoe gek het is om het niet te zijn. En hij kent de psychiatrie van binnen en van buiten. Zijn motto is: ‘Prozac eens lekker door’. 

 

De pers over Ernest Beuving: 

 

Friesch Dagblad: “Zeer getalenteerde komiek met de onderkoelde vrolijkheid van Tommy Cooper en een voortreffelijke imitator en gangmaker. 

 

Leeuwarder Courant: “meesterlijke imitaties en Beuving laat weer horen over wat voor een voortreffelijke zangstem hij beschikt.” 

 

De Stentor: “een multitalent met een ijzersterke zangstem, vlijmscherpe imitaties en hij improviseert ongelooflijk soepel.”  

 

De Telegraaf: “Niemand is bestand tegen hem, een mond als een mitrailleur en altijd een voltreffer op het juiste moment. Zijn rake imitaties vallen in de smaak evenals zijn melancholische liedjes.” 

 

 Website: Ernest Beuving

Martijn

Koning

Martijn Koning 

 

“Ik heb een niet te stoppen drang om mijn hart te luchten”. 

 

We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: Martijn is een ongemakkelijke situatie. 

 

Martijn Koning is geboren in Zwolle in 1978. Als student begint hij aan de studie Engels, maar ontdekt al snel dat hij niet wordt geprikkeld. Met gezonde tegenzin stapt hij over naar de studie Rechten. Ook hier wordt hij snel afgeleid, dit keer door iets anders; een ‘open bak’ in een comedycafé. Zonder te twijfelen schrijft Martijn Koning zich in en begint kort daarna aan zijn eerste optreden. 

 

Stand-up comedy begint voor Martijn in 2004 bij het Comedy Café. In datzelfde jaar weet hij de finale te bereiken van de Culture Comedy Award. Hij sluit zich aan bij de Comedy Explosion en wint de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. In november 2010 haalde Martijn de finale van het Camerettenfestival. 

 

Op televisie was hij teamcaptain bij Dit Was Het Nieuws. Ook was hij gast-teamcaptain bij het TV-programma Beste Kijkers. Martijn was te zien in ‘Praat Nederlands met Me, Wie ben ik, Is er een dokter in de zaal… etc. Hij was een graag geziene gast bij Pauw en Jinek, waar hij de actualiteit graag van commentaar voorziet. 

 

De pers over Martijn Koning 

 

NRC (★★★★) “Binnen het genre van de stand-up staat Koning aan de top.”  

 

Trouw: “Koning is een meester in het vinden van humor in alledaagse situaties.” 

 

Volkskrant (★★★★): “Koning toont zijn grote verteltalent…”  

 

Dagblad vh Noorden (★★★★): “Hij maakt er in een adembenemend tempo een geweldige stoeipartij van. Spits en fantasierijk, vooral.”  

AD (★★★): “Martijn Koning verheft slap geouwehoer over de tergende alledaagsheid der dingen dikwijls tot kunst.”   

Parool: “Hij snapt dat het uitvergroten van je eigen mankementen vrijwel altijd op de lachspieren werkt.” 

 

 Website: Martijn Koning

 

Praktische informatie

Feesttent
30 april 2023
20:00

Meld je aan!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Opmerkingen